Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση για ευρωαγορές-Wall Street (upd)

Σταθεροποιητικά κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX να αποδυναμώνεται οριακά στο 0,12%, και τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο καταγράφοντας σημαντικά κέρδη. Θετική πορεία υποδεικνύουν και τα futures στη Wall Street.

Στροφή σε ήπια ανοδική τροχιά για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές, όμως, να βρίσκονται εν αναμονή της συνέντευξη τους Jean-Claude Trichet, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων της ευρωζώνης.

Η αγορά είχε προεξοφλήσει διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων τόσο από την ΕΚΤ (στο 4%), όσο και από την BoE (στο 5,75%), καθώς τα προβλήματα σε ρευστότητα και αγορά πίστης δεν έχουν ακόμη ομαλοποιηθεί.

Σε θετική τροχιά ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της Royal Bank of Scotland να ενισχύεται 3,9% και αυτή της BNP Paribas να σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,4%.

”Υπάρχουν αρκετά κεφάλαια που ”περιμένουν” την κατάλληλη στιγμή για να εισέλθουν στις αγορές και κυρίως για να τοποθετηθούν σε κλάδους που δεν έχουν ακολουθήσει και τόσο ισχυρή πορεία όπως για παράδειγμα ο τραπεζικός”, σημειώνει ο Alan Borrows, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 2,8 δισ. δολαρίων στην Midas Capital Partners.

Ισχυρή ανάκαμψη και για τη μετοχή της βρετανικής Northern Rock (5,4%), μετά τη φημολογία ότι η Citigroup προτίθεται να στηρίξει ενδεχόμενη εξαγορά της.

Πραγματική εκτίναξη για τη μετοχή της Abbot Group (20%), μετά από δημοσίευμα των ”Financial Times” για πιθανή εξαγορά της από την 3i Group.

Σε αυτό το περιβάλλον ο DAX σημειώνει πτώση της τάξης του 0,23%, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,51% και ο CAC υποχωρεί 0,08%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η πρόσφατη κρίση στη στεγαστική αγορά δεν έχει ”περάσει” στην πραγματική οικονομία.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις σημερινές ανακοινώσεις τόσο για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας, όσο και για τις βιομηχανικές παραγγελίες, ενώ όλοι βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Άνοδο κατά 2,3 μονάδες υποδεικνύουν τα futures του S&P 500, στις 18 για τον Dow Jones και πλησίον των τριών μονάδων για τον Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v