Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση σε ευρωαγορές- Πτώση στα futures Wall

Η νευρικότητα παραμένει το βασικό γνώρισμα των συναλλαγών στα διεθνή χρηματιστήρια και το ενδιαφέρον των επενδυτικών στρέφεται σε επιλεκτικές κινήσεις με βάση τις επιχειρηματικές ειδήσεις. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Η νευρικότητα παραμένει το βασικό γνώρισμα των συναλλαγών στα διεθνή χρηματιστήρια και το ενδιαφέρον των επενδυτικών στρέφεται σε επιλεκτικές κινήσεις με βάση τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 0,13% στις 6.458 μονάδες, ο DAX 0,11% στις 7.852 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,32% στις 5.697 μονάδες.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις κρίσιμες μακρο-οικονομικές ανακοινώσεις που θα καθορίσουν τις μετέπειτα κινήσεις της αμερικανικής Fed στα επιτόκια και ειδικά στην ανακοίνωση του δείκτη ανεργίας, την Παρασκευή.

Σήμερα, στην αμερικανική αγορά θα δημοσιοποιηθεί ο δείκτης ISM μεταποίησης.

Ωστόσο, οι προθεσμιακές αγορές για το αμερικανικό χρηματιστήριο γύρισαν σε αρνητικό έδαφος μετά την προειδοποίηση της Citigroup για μείωση των καθαρών της κερδών κατά 60% στο γ’ τρίμηνο λόγω προβλημάτων στις πιστωτικές αγορές.

Οι επενδυτές θα θέσουν στο μικροσκόπιο και τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, για ενδείξεις όσον αφορά την μελλοντική πολιτική τους. Και τα δύο ιδρύματα αναμένεται να κρατήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ και της στερλίνας, κατά τις τακτικές συνεδριάσεις της Πέμπτης.

Οι πιέσεις επικεντρώνονται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση των ζημιών της UBS (-1,3%) από την αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι τουρισμού και ψυχαγωγίας, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs για την μετοχή της Air France-KLM (+3,8%) και τις φήμες για ενδιαφέρον αύξησης του μεριδίου του μεγαλο-επενδυτή Guy Wyser-Pratte για την TUI (+4,8%).

Κατά τα λοιπά, η Commerzbank υποχωρεί 1% μμετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την UBS.

Η Nokia υποχωρεί 0,6% μετά τις φήμες για συνομιλίες εξαγοράς της Navteq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v