Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απώλειες κλείνουν το 3μηνο οι ευρωαγορές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επικρατούν κυρίως διευθετήσεις χαρτοφυλακίων με την εκπνοή του τριμήνου. Πρόκειται για το πρώτο πτωτικό 3μηνο σε έναν χρόνο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αισθητά πτωτικό προοιωνίζεται και το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επικρατούν κυρίως διευθετήσεις χαρτοφυλακίων με την εκπνοή του τριμήνου. Πρόκειται για το πρώτο πτωτικό τρίμηνο σε έναν χρόνο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% καταγράφοντας πτώση 4,2% από τις 29 Ιουνίου. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,62% στις 6.464 μονάδες, ο DAX 0,14% στις 7.843 μονάδες και ο CAC 0,28% στις 5.717 μονάδες.

Οι τράπεζες υφίστανται τις περισσότερες πιέσεις και η Northern Rock αντιδρά με πτώση 4,8% στο δημοσίευμα των ”Financial Times” ότι δανείστηκε επιπλέον 5 δισ. στερλίνες από την Κεντρική Τράπεζα.

Η Tate & Lyle (-25%) πρωταγωνιστεί μεταξύ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πτώση του δολαρίου. Η κορυφαία εταιρία επεξεργασίας ζάχαρης προειδοποίησε για μείωση κερδοφορίας β’ εξαμήνου εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου και της αύξησης των τιμών αραβοσίτου.

Η L’Oreal που το 27% των πωλήσεών της προέρχεται από τη Βόρειο Αμερική υποχωρεί 1%.

Η Bayerische Motoren Werke υποχωρεί 1,4% μετά τη μείωση της σύστασης της UBS για τη μετοχή της.

Αισθητή πτώση προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή σημαντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Θα ανακοινωθούν ο δείκτης μεταποίησης PMI Chicago, οι δείκτες προσωπικού εισοδήματος και δαπανών –τους οποίους παρακολουθεί στενά η Federal Reserve για τον πληθωρισμό- καθώς και ο δείκτης οικονομικού κλίματος University of Michigan.

Οι αγορές περιμένουν ότι όλα τα στοιχεία θα σκιαγραφήσουν ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για την αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v