Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις σε ευρωαγορές - futures εν όψει macro ΗΠΑ

Πιέσεις εκδηλώνονται επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με ρευστοποιήσεις στον μεταλλευτικό και ενεργειακό κλάδο και πιέσεις στις τράπεζες, ενώ πτωτικό αναμένεται το άνοιγμα της Wall εν αναμονή κρίσιμων στατιστικών στοιχείων για τα ακίνητα και την κατανάλωση στις ΗΠΑ.

Πιέσεις εκδηλώνονται επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με πιέσεις στον τραπεζικό και ενεργειακό κλάδο και με το βλέμμα στραμμένο στα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία για τα ακίνητα και την κατανάλωση στην αμερικανική αγορά.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,88% στις 6.408 μονάδες, ο DAX 0,68% στις 7.734 μονάδες και ο CAC 0,96% στις 5.637 μονάδες.

Πρωταγωνιστούν στην πτώση οι ενεργειακοί τίτλοι εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και οι ρευστοποιήσεις κερδών στον μεταλλευτικό κλάδο.

Η Total υποχωρεί 1%, η Statoil 1,6%, η Anglo American 2,7% και η Rio Tinto Group 2,1%.

Πιέσεις συνεχίζει να υφίσταται και ο τραπεζικός κλάδος, μετά την υποβάθμιση της Merrill Lynch & Co. για τη μετοχή της Deutsche Bank (-1,3%).

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των μακροοικονομικών μεγεθών που προβλέπεται να δείξουν ότι οι μεταπωλήσεις οικιών διολίσθησαν τον περασμένο μήνα σε χαμηλό πέντε ετών και πως η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v