Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές -Άνοδος futures Wall

Κλίμα επιφύλαξης επικρατεί στις ευρωαγορές, με πιέσεις στις τράπεζες και στήριξη από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Ανοδικό προβλέπεται το άνοιγμα της Wall, με το επίκεντρο στις ομιλίες στελεχών της Fed, μεταξύ των οποίων και του διοικητή κ. Ben Bernanke, για ενδείξεις όσον αφορά στα επιτόκια.

Κλίμα επιφύλαξης, καθώς εξελίσσεται η διεθνής κρίση πιστώσεων, επικρατεί στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στραμμένο στην κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Πιέσεις ασκεί ο τραπεζικός κλάδος μετά τη φημολογία ότι λόγω ζημιών η Deutsche Bank (-1,8%) θα ανακοινώσει απομειώσεις έως 1,7 δισ. ευρώ. Η BNP Paribas ακολουθεί με πτώση 1,1%.

Στον αντίποδα, στήριξη προσφέρουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, καθώς τα πολύτιμα μέταλλα κινούνται σε διαρκώς υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,4% στις 6.483 μονάδες, ο DAX 0,17% στις 7.781 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,06% στις 5.703 μονάδες.

Η BHP Billiton κερδίζει 3,4% και η Rio Tinto Group 2,1%.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Αναμένονται ενδείξεις για το σκεπτικό της Federal Reserve όσον αφορά στη μελλοντική πολιτική στα επιτόκια, από τις ομιλίες μελών του Δ.Σ. της τράπεζας, μεταξύ των οποίων και του διοικητή της, κ. Ben Bernanke.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, οι traders κρατικών ομολόγων περιμένουν περαιτέρω μείωση των αμερικανικών επιτοκίων πριν από τη λήξη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v