Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις ευρωαγορών εν αναμονή Bernanke-Paulson

Υποχωρούν ύστερα από δύο συνεδριάσεις κερδών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προειδοποίηση της Deutsche Bank που ασκεί πιέσεις στις τράπεζες και εν αναμονή των κρίσιμων ομιλιών των κ. Β. Bernanke και Η. Paulson για τα στεγαστικά δάνεια. Πτωτικό αναμένεται το άνοιγμα της Wall Street.

Υποχωρούν ύστερα από δύο συνεδριάσεις κερδών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό την πίεση του τραπεζικού κλάδου, που αντιδρά στην προειδοποίηση της Deutsche Bank ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έκανε λάθη που θα την υποχρεώσουν σε παραγραφή αξιών μοχλευμένων πιστώσεων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,69% στις 6.415 μονάδες, ο DAX 0,46% στις 7.715 μονάδες και ο CAC 0,88% στις 5.680 μονάδες.

Η Deutsche Bank υποχωρεί 3,2%, η Societe Generale 1,9% και η UBS 1,1%.

Η BT Group αντιδρά με πτώση 1% στην υποβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της.

Η Northern Rock διολισθαίνει 23% με τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη Stoxx 600 μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα εγγυηθεί για τις καταθέσεις σε λογαριασμούς που ανοίγονται από σήμερα στην τράπεζα, την οποία διέσωσε η κεντρική τράπεζα στις αρχές του μήνα.

Η J Sainsbury ενισχύεται 2,7% καθώς συμφώνησε να επιτρέψει στην Delta (Two) του Κατάρ να μελετήσει τα βιβλία της με στόχο εξαγορά.

Η Metro κάνει ”ράλι” 4,9% στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης του διευθύνοντος συμβούλου της.

Η μετοχή του London Stock Exchange εκτινάσσεται 9,2% μετά τη συμφωνία εξαγοράς από το Borse Dubai του μεριδίου του Nasdaq, το οποίο αναλαμβάνει πλέον τον φορέα OMX (+2,7%).

Η Benetton κερδίζει 4,4% μετά την αναβάθμιση από την Deutsche Bank.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς προβλέπεται να επικρατήσει αποκόμιση κερδών μετά την άνοδο των προηγούμενων συνεδριάσεων στον απόηχο της μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ομιλίες του διοικητή της κεντρικής τράπεζας κ. Ben S. Bernanke και του υπουργού Οικονομικών κ. Henry Paulson ενώπιον του Κογκρέσου σήμερα για την αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Αναμένονται επίσης τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας, καθώς και ο κρίσιμος δείκτης leading indicators, που εκτιμάται ότι υποχώρησε 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v