Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: ”Κάναμε λάθη στο subprime”

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, θα παραγράψει την αξία μοχλευμένων πιστώσεων και θα αποκλιμακώσει τις προσλήψεις στον οίκο, εξαιτίας ”λαθών” που έγιναν στις αγορές πιστώσεων.

Deutsche Bank: ”Κάναμε λάθη στο subprime”
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, θα παραγράψει την αξία μοχλευμένων πιστώσεων και θα αποκλιμακώσει τις προσλήψεις στον οίκο, εξαιτίας ”λαθών” που έγιναν κατά τη διάρκεια της άνθησης της πιστωτικής αγοράς, η οποία και έχει ”βαλτώσει” τους δύο τελευταίους μήνες, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Josef Ackermann.

”Οπωσδήποτε αναλάβαμε υπερβολικές δεσμεύσεις στην περίοδο της ευφορίας”, δήλωσε ο κ. Ackermann σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF. Ανακοίνωσε ότι η τράπεζα πιθανότατα δεν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα πρόσληψης 6% περισσότερων υπαλλήλων, αλλά δήλωσε ότι δεν έχουν προγραμματιστεί περικοπές προσωπικού.

Η Deutsche Bank ενδέχεται να έχει υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιριών της Ευρώπης εξαιτίας της κατάρρευσης της αγοράς subprime στις ΗΠΑ.

Η γερμανική τράπεζα είχε ανακοινώσει στις 4 Σεπτεμβρίου ότι οι δεσμεύσεις της σε μοχλευμένες πιστώσεις ανέρχονται στα 29 δισ. ευρώ και η JP Morgan Chase εκτιμά ότι θα υποστεί παραγραφές αξίας 625 εκατ. ευρώ κατά το γ΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v