Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνές χρηματιστηριακό ράλι μετά τη Fed

Τα διεθνή χρηματιστήρια σκαρφαλώνουν στα ύψη μετά την επιθετική μείωση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve, ενώ το δολάριο υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, στo 1,3980 δολ. ανά ευρώ.

Τα διεθνή χρηματιστήρια σκαρφαλώνουν στα ύψη μετά την επιθετική μείωση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve, ενώ το δολάριο υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, στο 1,3980 δολ. ανά ευρώ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 17 Αυγούστου, μετά τη δυναμική άνοδο στην Ασία και τη Wall Street.

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 2% στις 6.404,4 μονάδες, ο DAX 1,7% στις 7.705,34 μονάδες και ο CAC 40 1,9% στις 5.656,19 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τραπεζικοί τίτλοι, με τη UBS να κερδίζει 4,3%, την Deutsche Bank 2,5% και τη Lloyds TSB 3%.

”Ράλι” καταγράφουν και οι πετρελαϊκές εταιρίες μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 82 δολάρια. Η Total ενισχύεται 2% και η BP 1,5%.

Τα εμπορεύματα συνεχίζουν να προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς διολισθαίνει το δολαριο και η BHP Billiton κερδίζει 4,6%, ενώ η Rio Tinto 4,1%.

Η Grupo Ferrovial και η Hochtief (+5,6%) ωθούν υψηλότερα τις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, μετά τη σύσταση της Citigroup ότι ο χώρος προσφέρει ”σημαντικές ευκαιρίες.”

Η Inditex αντιδρά με άνοδο 3,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Ανοδικό αναμένεται το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό Αυγούστου, που προβλέπεται ότι διολίσθησε στο 2,1% από 2,4% σε ετήσια βάση.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τις οικοδομικές άδειες Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v