Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Έντονες πιέσεις ασκούν οι τράπεζες στις ευρωαγορές, και ειδικά στον δείκτη FTSΕ 100, καθώς οι πελάτες της Northern Rock συνωστίζονται στα υποκαταστήματα ανά τη Βρετανία για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και η Citigroup υποβαθμίζει 9 ευρωπαϊκές τράπεζες.

Οι τραπεζικοί τίτλοι ασκούν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και ειδικά στον δείκτη FTSΕ 100, καθώς οι πελάτες της Northern Rock συνωστίζονται στα υποκαταστήματα της τράπεζας ανά τη Βρετανία για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Η Northern Rock, ο βρετανικός οίκος στεγαστικών δανείων που διέσωσε την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας, διολισθαίνει κατά 33%.

Η υποβάθμιση ευρωπαϊκών τραπεζών από τη Citigroup επιδεινώνει την πτώση.

Η Deutsche Bank υποχωρεί 2%, η Bradford & Bingley 11%, η Alliance & Leicester 15% και η Hypo Real Estate Holding 3,4%.

Η Samsung Electronics υποχωρεί 2% μετά την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για έρευνα στους κατασκευαστές επεξεργαστών μνήμης φλας σχετικά με καταπάτηση των αρχών ανταγωνισμού.

Πιέσεις επικρατούν και στον ενεργειακό και μεταλλευτικό κλάδο, καθώς υποχωρούν μετά την πρόσφατη εκτίναξη οι τιμές εμπορευμάτων.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην αυριανή συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μείωση των επιτοκίων. Σήμερα θα ανακοινωθεί από το στατιστικό μέτωπο ο δείκτης μεταποίησης Empire Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v