Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Bank of England

Υποχωρούν έπειτα από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας της επιχείρησης διάσωσης της Northern Rock από την Bank of England, προκειμένου να περιοριστεί η ”σοβαρή κρίση ρευστότητας”. Η μετοχή της Northern Rock βυθίζεται 22% και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,71%.

Υποχωρούν έπειτα από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας της επιχείρησης διάσωσης της Northern Rock από την Bank of England, προκειμένου να περιοριστεί η ”σοβαρή κρίση ρευστότητας”.

Η μετοχή της Northern Rock, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής στεγαστικών δανείων της Βρετανίας, κατακρημνίζεται 22% και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,71% στις 6.319 μονάδες.

Ο DAX υποχωρεί 0,51% στις 7.497 μονάδες και ο CAC 0,63% στις 5.531 μονάδες.

Η Northern Rock, ο μεγαλύτερος πιστωτής στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, υποβάθμισε την πρόβλεψη ετήσιων κερδών και η Bank of England παρενέβη για πρώτη φορά στην τρέχουσα κρίση με ”ένεση ρευστότητας” προς την επιχείρηση, επιτείνοντας τις ανησυχίες για το μέγεθος της κρίσης στην παγκόσμια πιστωτική αγορά.

Στις πιέσεις συμβάλλουν οι τραπεζικοί τίτλοι, ειδικά μετά την υποβάθμιση της Societe Generale για τις μετοχές της Credit Suisse (-1%) και της UBS (-0,6%). Η Deutsche Bank ακολουθεί με πτώση 1,3%.

Κατά τα λοιπά, η Bulgari κερδίζει 1,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών εξαμήνου 32%.

Η Reed Elsevier ενισχύεται 1,2% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τη Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v