Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και δολάριο πιέζουν τις ευρωαγορές

Η αναρρίχηση του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ και του ευρώ σε ιστορικό ζενίθ έναντι του δολαρίου επιτείνει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας στην ήπειρο και επισκιάζει τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ελαφρώς πτωτικό προοιωνίζεται και το άνοιγμα της Wall Street.

Η αναρρίχηση του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ και του ευρώ σε ιστορικό ζενίθ έναντι του δολαρίου επιτείνει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας στην ήπειρο και επισκιάζει τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι ενεργοβόρες και οι εταιρίες με μεγάλο άνοιγμα στις εξαγωγές πρωταγωνιστούν στην πτώση, ενώ στον αντίποδα προσφέρουν στήριξη, ειδικά στον λονδρέζικο FTSE, οι μετοχές των κλάδων ενέργειας, μετάλλων και εμπορευμάτων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,1% στις 6.300 μονάδες, o DAX 0,4% στις 7.443 μονάδες και ο CAC 0,29% στις 5.491 μονάδες.

Η αεροπορική British Airways υποχωρεί 1,2% και η χημική Rhodia 0,6%.

Η L’Oreal που απολαμβάνει το ένα τρίτο από τις πωλήσεις της από τη Βόρεια Αμερική διολισθαίνει 1,5%.

Η Alcatel-Lucent κατακρημνίζεται 8% με τη μεγαλύτερη πτώση διετίας, εξαιτίας της δυσμενούς προειδοποίησης για την κερδοφορία 2007.

Η STMicroelectronics διολισθαίνει 2,7% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Lehman Brothers για τη μετοχή της.

Η Richemont κερδίζει 1,2% μετά την ανακοίνωση αισθητής βελτίωσης των πωλήσεων χάρη στις αγορές από την Κίνα και τη Ρωσία.

Ελαφρώς πτωτικό προοιωνίζονται το άνοιγμα της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Θα ανακοινωθούν το απόγευμα στοιχεία για την αγορά εργασίας, με τη δημοσιοποίηση των εβδομαδιαίων μεγεθών αιτήσεων επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v