Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SNB: Διχασμένες απόψεις για τα ελβετικά επιτόκια

Οι αξιωματούχοι της Swiss National Bank πραγματοποιούν σήμερα τακτική συνεδρίαση για τον καθορισμό των επιτοκίων, αλλά οι οικονομολόγοι παραμένουν διχασμένοι όσον αφορά στις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας.

SNB: Διχασμένες απόψεις για τα ελβετικά επιτόκια
Οι αξιωματούχοι της Swiss National Bank πραγματοποιούν σήμερα τακτική συνεδρίαση για τον καθορισμό των επιτοκίων, αλλά οι οικονομολόγοι παραμένουν διχασμένοι όσον αφορά τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Έντεκα από τους 20 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούν ότι η SNB θα αυξήσει το επιτόκιο του φράγκου στο 2,75% από 2,5%, ενώ οι υπόλοιποι 9 περιμένουν αμετάβλητη πολιτική.

Η απροθυμία δανεισμού μεταξύ των εμπορικών τραπεζών, εξαιτίας ανησυχιών για τα ανοίγματα στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων, έχει ωθήσει υψηλότερα το κόστος δανεισμού, υποσκάπτοντας την ελβετική ανάπτυξη.

Η ελβετική οικονομία αναπτύχθηκε πέρσι με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2000 και η SNB είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι θα χρειαστούν αυξήσεις των επιτοκίων ”εάν ο οικονομικός δυναμισμός παραμείνει άθικτος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v