Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Τop buys οι Εθνική και Κύπρου

Οι μετοχές της Εθνικής και της Τράπεζας Κύπρου συγκαταλέγονται στα top buys της Citigroup σύμφωνα με έκθεση (14/9) του διεθνούς οίκου με τίτλο ”Estimates revisions for European banks”. ”Overweight” για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, υποβάθμιση για 9 ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω ανησυχιών για την κερδοφορία.

Citigroup: Τop buys οι Εθνική και Κύπρου
Οι μετοχές της Εθνικής και της Τράπεζας Κύπρου συγκαταλέγονται στα top buys της Citigroup σύμφωνα με έκθεση (14/9) του διεθνούς οίκου με τίτλο ”Estimates revisions for European banks”.

Η Citigroup τονίζει ότι οι πορτογαλικές, οι κυπριακές και οι ελληνικές τράπεζες διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο από την πιστωτική κρίση, ενώ θέτει σύσταση ”overweight” για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

Ωστόσο προχωρά σε υποβάθμιση εννέα ευρωπαϊκών τραπεζών εξαιτίας ανησυχιών για την κερδοφορία του κλάδου, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στις πιστωτικές αγορές.



Η Deutsche Bank υποβαθμίστηκε σε ”πώληση” από ”διακράτηση” από τη Citigroup, καθώς ”μολονότι η ακριβής μέτρηση των επιπτώσεων της πιστωτικής κρίσης του καλοκαιριού είναι δύσκολη, ο φτωχός Ιούλιος και ο φριχτός Αύγουστος υποδεικνύουν ότι οι εκτιμήσεις για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο είναι υπερβολικά υψηλές”, ανέφερε ο αναλυτής κ. Simon Samuels, της Citigroup.

Η βρετανική στεγαστική τράπεζα Bradford & Bingley, η επίσης βρετανική εμπορική και λιανική Alliance & Leicester και η γερμανική Hypo Real Estate Holding υποβαθμίστηκαν ομοίως σε ”πώληση” από ”διακράτηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v