Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης

Τη μείωση των βασικών της επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στο 4,75% ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική τράπεζα, Federal Reserve, στην πρώτη μείωση επιτοκίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα προχώρησε και σε μείωση των επιτοκίων πιστωτικής διευκόλυνσης κατά 50 μ.β.

Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης
Τη μείωση των βασικών της επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στο 4,75% ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική τράπεζα, Federal Reserve, στην πρώτη μείωση επιτοκίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα προχώρησε και σε μείωση των επιτοκίων πιστωτικής διευκόλυνσης κατά 50 μ.β. στο 5,25% σε μια προσπάθεια τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.

Επισημαίνεται ότι οι αποφάσεις για τις μειώσεις των επιτοκίων ήταν ομόνυμες από το συμβούλιο νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Στη συνοδευτική ανακοίνωση, η αμερικανική κεντρική τράπεζα επισημαίνει ότι οι μειώσεις επιτοκίων αποσκοπούν στην αντιμετώπιση επιπτώσεων στην ευρύτερη οικονομία από τους κλυδωνισμούς στις χρηματαγορές, ενώ τονίζει ακόμη ότι παραμένουν κάποιοι πληθωριστικοί κίνδυνοι.

Παράλληλα, αναφέρει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες εάν κριθεί απαραίτητο, σε μια δήλωση που οι αναλυτές εκλαμβάνουν ως σημάδι για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων.

Η ανακοίνωση της μείωσης των επιτοκίων από τη Fed οδηγεί την χρηματιστηριακή αγορά σε έντονο ράλι, με την ενίσχυση των βασικών δεικτών να ξεπερνά το 1,5% και τους επενδυτές να επικεντρώνονται στους τραπεζικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v