Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη FTSE 100 μετά την κυβερνητική παρέμβαση

Κέρδη αποκομίζει ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, μετά την κυβερνητική παρέμβαση εγγύησης όλων των καταθέσεων των Βρετανών πολιτών. Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed, που θα δώσει καθοριστική κατεύθυνση στην πορεία της πιστωτικής κρίσης.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κέρδη για τον FTSE στο Λονδίνο, μετά την παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης, που εγγυήθηκε όλες τις καταθέσεις των Βρετανών καταθετών.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα αμερικανικά επιτόκια, που θα δώσει καθοριστική κατεύθυνση στην πορεία της πιστωτικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,23% στις 6.173 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,22% στις 7.469 μονάδες και ο CAC 0,23% στις 5.426 μονάδες.

Η Northern Rock ανακάμπτει 6,1% μετά την ανακοίνωση του Βρετανού υπ. Οικονομικών για την εγγύηση των αποταμιεύσεων. Η Alliance & Leicester εκτινάσσεται 28%.

Η Royal Bank of Scotland ενισχύεται 1,3% μετά την έγκριση της ολλανδικής κυβέρνησης για την προτεινόμενη εξαγορά της ABN Amro.

Στον αντίποδα η SAP υποχωρεί 1% μετά την υποβάθμιση από τη Societe Generale.

Η πλειονότητα των αναλυτών περιμένει ότι η Fed θα επιλέξει μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ κατά 0,50 της μονάδας, ενώ λιγότεροι είναι εκείνοι που περιμένουν μείωση 0,25 της μονάδας, η οποία και έχει προεξοφληθεί πλήρως στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v