Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάκαμψη ευρωαγορών–Άνοδος futures Wall

Ήπια ανοδικές τάσεις χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο μετά την τραπεζική παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης. Όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Ήπια ανοδικές τάσεις χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο, μετά την παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία εγγυήθηκε όλες τις καταθέσεις των Βρετανών καταθετών.

Όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα αμερικανικά επιτόκια, που θα δώσει καθοριστική κατεύθυνση στην πορεία της πιστωτικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,68% στις 6.224 μονάδες, ο DAX 0,02% στις 7.481 μονάδες και ο CAC 0,28% στις 5.454 μονάδες.

Η Northern Rock εκτινάσσεται 32%, η Alliance & Leicester 25% και η Bradford & Bingley 5,8%, μετά τις παρεμβάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για εκτόνωση της πιστωτικής κρίσης στην επικράτεια.

Κατά τα λοιπά, η Belgacom υποχωρεί 1,2% και η Telenor 1,8% μετά την υποβάθμιση του κλάδου από τη Morgan Stanley.

Η SAP αντιδρά με πτώση 1,4% στην υποβάθμιση από τη Societe Generale.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς η πλειονότητα των αναλυτών περιμένει ότι η Fed θα επιλέξει μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ κατά 0,50 της μονάδας.

Λιγότεροι αναλυτές περιμένουν μείωση 0,25 της μονάδας, η οποία και έχει προεξοφληθεί πλήρως από τις αγορές.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού Αυγούστου, καθώς και ο δείκτης αγοράς κατοικίας ΝΑΗΒ Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v