Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών –Ανοδικά τα futures της Wall

Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων, μετά το μπαράζ των δυσμενών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα τα διεθνή χρηματιστήρια. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων, μετά το μπαράζ των δυσμενών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται νέες ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, με τη μορφή των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Οι προθεσμιακές αγορές προεξοφλούν σε ποσοστό 88% νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες τον επόμενο μήνα και κατά 74% περαιτέρω μείωση κατά 0,25 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Οι ευρωαγορές αποκομίζουν κέρδη ύστερα από δύο συνεδριάσεις πτώσης, καθώς αναβαθμίσεις οίκων στρέφουν το επενδυτικό ενδιαφέρον σε επιλεκτικές αγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,89% στις 6.453 μονάδες, ο DAX 0,35% στις 7.796 μονάδες και ο CAC 0,73% στις 5.682 μονάδες.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται στον τραπεζικό κλάδο μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Dresdner Kleinwort για ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η HBOS κερδίζει 2,5% μετά την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Η Citigroup αναβάθμισε την πρόβλεψη για τη μετοχή της Nokia (+1,5%) κατά 15% στα 31 ευρώ και η Lehman Brothers για τη μετοχή της Electricite de France κατά 32% στα 90 ευρώ.

Η Northern Rock εκτινάσσεται 7,9% μετά την ανακοίνωση ότι έχουν προσεγγίσει την τράπεζα αρκετοί επίδοξοι αγοραστές.

Η Hennes & Mauritz υποχωρεί 1,3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v