Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά την Deutsche Bank

Με άνοδο αντιδρά ο τραπεζικός κλάδος στην ανακοίνωση ικανοποιητικής αύξησης κερδών γ’ τριμήνου της Deutsche Bank (+2,2%), επαναφέροντας σε θετικά πρόσημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η άνοδος πάντως είναι περιορισμένη, καθώς τα futures προοιωνίζονται διορθωτικό άνοιγμα για τη Wall Street.

Με άνοδο αντιδρά ο τραπεζικός κλάδος στην ανακοίνωση ικανοποιητικής αύξησης κερδών γ’ τριμήνου της Deutsche Bank (+2,2%), επαναφέροντας σε θετικά πρόσημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η άνοδος πάντως είναι περιορισμένη, καθώς τα futures προοιωνίζονται διορθωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, εν όψει κρίσιμων στατιστικών δεδομένων για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,53% στις 6.534 μονάδες, ο DAX 0,13% στις 7.957 μονάδες και ο CAC 0,27% στις 5.803 μονάδες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο τραπεζικός κλάδος ”είναι ειλικρινής όσον αφορά στις ζημίες από την κρίση και στο πώς θα διορθωθούν”, οπότε στα χαμηλά επίπεδα που έχουν πιεστεί και με υγιείς ισολογισμούς έχουν αρκετά περιθώρια ανόδου, όπως σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Stuart Fraser της Brewin Dolphin Securities.

Η Deutsche Bank ενισχύεται 2,2% μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου άνω του 1,4 δισ. ευρώ.

Η HSBC κερδίζει 2,6% και η Barclays 2,3%.

Στον αντίποδα η Lagardere διολισθαίνει 7% μετά τις κατηγορίες για insider trading στην EADS (-0,5%).

Η Northern Rock εκτινάσσεται 9,7% μετά τις φήμες για επικείμενη εξαγορά από την JC Flowers.

Η Telekom Austria κερδίζει 1,7% μετά την εξαγορά στη Λευκορωσία.

Ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με το βλέμμα στραμμένο στην ανακοίνωση του δείκτη ISM υπηρεσιών, που εκτιμάται ότι διολίσθησε σε χαμηλό εννέα μηνών.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης αιτήσεων στεγαστικών δανείων, αλλά τα πλέον κρίσιμα στοιχεία αναμένονται την Παρασκευή, με τα μεγέθη για την απασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v