Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H JC Flowers πλησιάζει την εξαγορά Northern Rock

Αναρρίχηση 9% κατέγραψε η μετοχή της Northern Rock το πρωί της Τετάρτης, καθώς η JC Flowers, όμιλος equity group, εμφανίζεται να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 15 δισ. στερλινών για εξαγορά.

H JC Flowers πλησιάζει την εξαγορά Northern Rock
Αναρρίχηση 9% κατέγραψε η μετοχή της Northern Rock το πρωί της Τετάρτης, καθώς η JC Flowers, όμιλος equity group, εμφανίζεται να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 15 δισ. στερλινών την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για εξαγορά της καταπονημένης τράπεζας στεγαστικών δανείων.

Η επιχείρηση, την οποία ίδρυσε ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, Chris Flowers, ειδικεύεται στην εξαγορά προβληματικών τραπεζικών επιχειρήσεων. Το team του κ. Flowers πρόκειται να συναντηθεί με τους συμβούλους της τράπεζες για συνομιλίες που ίσως τελικά οδηγήσουν σε due diligence.

Η JC Flowers είναι ένας από τους πολλούς ”μηστήρες” που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εξαγορά τμήματος ή του συνόλου της Northern Rock από τον περασμένο μήνα που διέσωσε την τράπεζα η βρετανική κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι όμως έχουν εγκαταλείψει πια την προσπάθεια και η μόνη άλλη επιχείρηση που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται πιστεύεται ότι είναι το hedge fund Cerberus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v