Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΡΟ 3,5 δισ. στο Ντουμπάι ετοιμάζει η DP World

Η DP World, η τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση διαχείρισης εμπορικών λιμένων στον πλανήτη, θα πραγματοποιήσει αρχικές δημόσιες εγγραφές στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι, με στόχο την συγκέντρωση έως 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

ΙΡΟ 3,5 δισ. στο Ντουμπάι ετοιμάζει η DP World
Η DP World, η τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση διαχείρισης εμπορικών λιμένων στον πλανήτη, θα πραγματοποιήσει αρχικές δημόσιες εγγραφές στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι, με στόχο την συγκέντρωση έως 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που παραθέτει το πρακτορείο Bloomberg.

Η DP World που ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι θα διαθέσει έως 30% των μετοχών της και θα πραγματοποιήσει εισαγωγή στο Dubai International Financial Exchange και ίσως και στο London Stock Exchange.

Για να προχωρήσει η πώληση θα πρέπει να εγκρίνει την διεξαγωγή του ΙΡΟ ο ηγέτης του εμιράτου, ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid al-Maktoum. ”Το ΙΡΟ είναι μια από τις επιλογές που μελετάμε,” δήλωσε χθες σε τηλεφωνική συνέντευξη ο πρόεδρος της DP World, Sultan bin Sulayem.

Το εγχώριο χρηματιστήριο DIFX θα καταστεί αγορά της κοινοπραξίας Nasdaq Stock Market Inc. με βάση συμφωνία που επετεύχθη πρόσφατα ανάμεσα στο αμερικανικό χρηματιστήριο και την μητρική του DIFX, το Borse Dubai.

Η DP World θα δαπανήσει περί τα 3,5 δισ. δολάρια σε νέα έργα κατά την επόμενη 5ετία, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος, Mohammed Sharaf.

Σκοπεύει να διπλασιάσει την δυνατότητα διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στα 84 εκατ. κοντέινερ των 20 ποδιών έως το 2016, για να φτάσει στο επίπεδο των μεγαλύτερων ανταγωνιστικών της, Hutchison Port και PSA International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v