Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά τα ρεκόρ σε Wall και Ασία

Οι καθησυχαστικές ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας στηρίζουν σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ρεκόρ στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

Οι καθησυχαστικές ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας στηρίζουν σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των κερδών στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

Πρωταγωνιστούν στα κέρδη οι εταιρίες με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ενώ σε ανοδική πορεία επανέρχονται και οι κλάδοι ενέργειας και εμπορευμάτων, μετά την άνοδο των τιμών χαλκού και πετρελαίου.

Νωρίτερα, αρκετές ασιατικές αγορές αναρριχήθηκαν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, ενώ στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και Standard & Poor’s 500 έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται με άνοδο 0,25% στις 6.625 μονάδες, ο DAX 0,26% στις 8.001 μονάδες και ο CAC 0,18% στις 5.872 μονάδες.

H επιτροπή ανοιχτών αγορών της Federal Reserve με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασής της δεν έκανε αναφορά σε ενδείξεις ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, προκαλώντας ανακούφιση στους επενδυτές.

”Η ψυχολογία είναι πολύ θετική... Οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και ο ουρανός καθαρότερος πλέον”, δηλώνει αναλυτής της Banque Syz & Co. στο Bloomberg.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η Cadbury Schweppes ενισχύεται 2,4% μετά την απόφαση αποεπένδυσης του αμερικανικού βραχίονα.

Η Safran κερδίζει 4,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης στις πωλήσεις 6,4% στο εννεάμηνο.

Η EADS κερδίζει 0,7% μετά την παραγγελία 30 αεροσκαφών Airbus SAS A320 από την Tiger Airways.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v