Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υψηλά για Dow Jones και S&P 500

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών αναρριχήθηκαν οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve και εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου των αμερικανικών εταιριών. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών αναρριχήθηκαν οι δείκτες αναφοράς της αμερικανικής αγοράς μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve και εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου των αμερικανικών εταιριών.

Ο Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 14.163,39 μονάδες με άνοδο 0,85%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,59%, στις 2.803,91 μονάδες. Κέρδη 0,81% για τον S&P 500, στις 1.565,12 μονάδες, επίσης υψηλό όλων των εποχών για το δείκτη.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συμφώνησαν ότι η μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ήταν ”η πιο πρέπουσα ενέργεια”, εγκρίνοντας ομόφωνα την κίνηση. Στα πρακτικά αναφέρεται επίσης ότι οι μελλοντικές ενέργειες θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας κατά τις επόμενες εβδομάδες.



Υπενθυμίζεται ότι στις 18/9, η αμερικανική κεντρική τράπεζα προχώρησε σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στο 4,75% σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις επιπτώσεις από την κρίση ρευστότητας στις αγορές.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, οι 24 έκλεισαν σε θετικό έδαφος ενώ στο ΝΥSE, οι ανοδικές μετοχές ξεπέρασαν τις πτωτικές με σχέση 2 προς 1.

Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτήθηκε και από τις κινήσεις των επενδυτών εν όψει της έναρξης των ανακοινώσεων γ΄ τριμήνου των εταιριών, με πρώτη την Alcoa, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι προσδοκίες είναι αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στο προσκήνιο τέθηκε και ο τίτλος της Sprint Nextel που ανακοίνωσε την αναπάντεχη αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Gary Forsee, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, πλήρωσε την απογοήτευση των επενδυτών για την ισχνή αύξηση της πελατειακής βάσης και την κακή πορεία της μετοχής μετά τη συγχώνευση της Sprint με τη Nextel Communications. Η μετοχή εμφάνισε απώλειες 1,1%.

Κέρδη εμφάνισε και σήμερα ο τίτλος της Google, μετά το χθεσινό υψηλό, μετά την αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή από τη Lehman Brothers στα 714 δολάρια.

Κέρδη 4,9% κατέγραψε η μετοχή της Yum Brands μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Coca Cola μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Deutsche Bank σε ”hold” από ”buy” λόγω αποτίμησης.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,89%, στα 18,34 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε κέρδη 1,16%, στα 13,04 δολάρια. Άνοδος 3,08% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 58,25 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,14%, στις 6.615,4 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε άνοδο 0,56%, στις 5,861.93 μονάδες. Κέρδη 0,08% για τον DAX 30 στις 7.980,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v