Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες ρευστοποιήσεις με τα τρίμηνα στο προσκήνιο

Σε ήπιες ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου να βρίσκονται στο προσκήνιο. Mειωμένο εκτιμάται το ενδιαφέρον για τη σημερινή συνεδρίαση λόγω του εορτασμού της ”Ημέρας του Κολόμβου”. Απώλειες καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σε ήπιες ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου να βρίσκονται στο προσκήνιο. Mειωμένο ενδιαφέρον αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση λόγω του εορτασμού της ”Ημέρας του Κολόμβου”. Απώλειες καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τον χορό των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου μεταξύ των εταιριών που απαρτίζουν τον Dow 30 αναμένεται να ανοίξει η Alcoa.

Κέρδη σημειώνει η βιομηχανική Textron η οποία θα προχωρήσει στη εξαγορά της United Industrial Corp., ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και η Chrysler καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα εργατικά σωματεία.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξει περιορισμένος όγκος συναλλαγών καθώς πολλές τράπεζες αλλά και κυβερνητικές υπηρεσίες θα κλείσουν νωρίτερα λόγω του εορτασμού της ”Ημέρας του Κολόμβου”. Μάλιστα, δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές στην αγορά των ομολόγων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η γερμανική SAP ύστερα από τη συμφωνία εξαγοράς της γαλλικής Business Objects.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1%, στις 14.052 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,17%, στις 2.775 μονάδες. Απώλειες 0,2% για τον S&P, στις 1.554 μονάδες.

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν κέρδη άνω του 0,65% με τον S&P να καταγράφει ενδοσυνεδριακά ιστορικό ρεκόρ στις 1.561 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 6.614 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,28%, στις 5.827 μονάδες. Πτώση 0,36% για τον DAX 30 στις 7.973 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v