Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Νηνεμία” στη Wall Street

Σταθεροποιητικά και με συχνές εναλλαγές προσήμων κινείται η Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία και ειδικότερα εκείνα που αφορούν την αγορά εργασίας. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία και ειδικότερα εκείνα που αφορούν την αγορά εργασίας. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 16.000 και προσέγγισαν τα 317.000. Εξάλλου πτώση 3,3% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία που θα αφορούν την αγορά εργασίας και ανακοινώνονται αύριο.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι θα αποτελέσουν σηματωρό για την FED και τα αμερικανικά επιτόκια.

Στις εταιρικές ειδήσεις απώλειες καταγράφουν οι Alcoa και Caterpillar, ενώ αντίθετα άνοδο σημειώνει η Pfizer.

Σε αρνητικό έδαφος και η Marriott International καθώς ανακοίνωσε πτώση 7% στα καθαρά κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Στο Nyse η αναλογία ανοδικών – πτωτικών κυμαίνεται στο 9 προς 7, ενώ στο Nasdaq στο 4 προς 3.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.968 μονάδες με κέρδη 0,01%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται αμετάβλητος στις 2.729 μονάδες. Κέρδη 0,135 για τον S&P, στις 1.541 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,15%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,11%, στις 5.810 μονάδες. Απώλειες 0,13% για τον DAX 30 στις 7.944 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v