Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις στη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall Street με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank για κέρδη και ”διαγραφές”, αλλά και των χθεσινών εξαγορών από Citigroup και TD Bank. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank για κέρδη και ”διαγραφές” αλλά και των χθεσινών εξαγορών από Citigroup και TD Bank. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στους τραπεζικούς κολοσσούς καθώς η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο υπερέβησαν τα 1,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο η τράπεζα διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει σε διαγραφές ποσού της τάξεως των 3 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι περικόπτει θέσεις εργασίας, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος εκτίμησε ότι η παγκόσμια στεγαστική αγορά θα συνεχίσει να προβληματίζει.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή του ΝYSE καθώς το Σεπτέμβριο αυξήθηκε ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών. Αντίθετα απώλειες καταγράφει η μετοχή της σιδηροδρομικής CSX ύστερα από την υποβάθμιση τoυ τίτλου από τη Morgan Stanley.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις ο δείκτης απασχόλησης ADP διαμορφώθηκε στις 58.000 θέσεις εργασίας έναντι 27.000 τον προηγούμενο μήνα. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι ο δείκτης ADP θα προσεγγίσει τις 58.000.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύεται προς τα επίπεδα των 80,7 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 740 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 14.010 με πτώση 0,23%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45%, στις 2.735 μονάδες. Απώλειες 0,28% για τον S&P που κινείται στις 1.542 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones κατά τη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου ο Dow Jones έκλεισε στις 14.087 μονάδες με κέρδη 1,38% σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης έφθασε έως τις 14.115 μονάδες. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε ήπια πτώση.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,32%, στις 6.521 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,1%, στις 5.793 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,08% για τον DAX 30, που κινείται στις 7.953 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v