Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall από τις δηλώσεις Greenspan

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι δηλώσεις του κ. Alan Greenspan για ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας αναζωπύρωσαν τις επιφυλάξεις των επενδυτών. Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότερες ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι δηλώσεις του κ. Alan Greenspan για ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας αναζωπύρωσαν τις επιφυλάξεις των επενδυτών.

Ειδικότερα, οι δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της Fed κ. Alan Greenspan στο BBC ότι τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις πιθανότητες να σημειώσει ύφεση η αμερικανική οικονομία, ενέτειναν την νευρικότητα των επενδυτών.

Το κλίμα επιβαρύνει περαιτέρω η ενίσχυση της πετρελαϊκής τιμής, ενώ οι ανακοινώσεις σειράς μακροοικονομικών στοιχείων δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν τη διάθεση των επενδυτών, καθώς στην πλειοψηφία τους τα εν λόγω στοιχεία κινήθηκαν σε επίπεδα ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές φαίνεται να αναζητούν στοιχεία στις ομιλίες αξιωματούχων της Fed για το αν η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ υπάρχει περίπτωση να προβεί και σε νέα μείωση των επιτοκίων της στην επόμενη συνεδρίασή της.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 13.923,35 μονάδες, καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,07%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,02%, στις 2.709,16 μονάδες και ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,04% χαμηλότερα, στις 1.530,52 μονάδες.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στο κλείσιμο των κυριότερων ευρωαγορών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε στις 6.466,80 μονάδες, με απώλειες 0,30%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε επίσης κατά 0,31%, στις 5.715,69 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε στις 7.861,51 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v