Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτόκια και General Motors ενισχύουν τη Wall

Ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματαγορά μετά την ”πρώτη” συμφωνία μεταξύ της GM και των συνδικάτων αλλά και της πτώσης των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών η οποία αναζωπυρώνει τη ”φημολογία” για μια νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικά κινείται η αμερικανική χρηματαγορά μετά την πρώτη συμφωνία μεταξύ της GM και των συνδικάτων αλλά και της πτώσης των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών η οποία αναζωπυρώνει τη ”φημολογία” για μια νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED.

Αναλυτικότερα κέρδη υψηλότερα του 7% σημειώνει η μετοχή της General Motors ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των συνδικάτων για να επιστρέψουν οι 73.000 υπάλληλοι στις εργασίες τους.

Σε θετικό έδαφος διαμορφώνεται και η μετοχή της Chevron ύστερα από την ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγορας ιδίων τίτλων ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Office Depot μετά την αναβάθμιση της μετοχής σε overweight από την Morgan Stanley.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις πτώση της τάξεως του 4,9% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Αύγουστο έναντι προβλέψεων για υποχώρηση ύψους 4%. Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την άποψη ότι τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται πιθανώς να οδηγήσουν τη FED σε μια νέα μείωση των επιτοκίων.

O Dow Jones κινείται στις 13.836 με κέρδη 0,42%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,5%, στις 2.696 μονάδες. Ανοδος 0,36% για τον S&P, στις 1.522 μονάδες

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει ισχυρή άνοδο 1,15%, στις 6.470 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,1%, στις 5.703 μονάδες. Κέρδη 0,44% για τον DAX 30, στις 7.803 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v