Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακροοικονομικές πιέσεις στην Wall

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις ανακοινώσεις των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις μεταπωλήσεις κατοικιών, τα οποία κάθε άλλο παρά αισιοδοξία αποπνέουν. Πτώση μεγαλύτερη του 1,3% σε Λονδίνο-Παρίσι, 0,7% χαμηλότερα ο Dax.

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις ανακοινώσεις των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις μεταπωλήσεις κατοικιών, τα οποία κάθε άλλο παρά αισιοδοξία αποπνέουν.

Το κλίμα επιβαρύνεται παράλληλα από την αρνητική αναθεώρηση των στόχων που είχαν θέσει για τις πωλήσεις και την κερδοφορία τους η Target – δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου πώλησης προϊόντων χαμηλού κόστους- και η Lowe –η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών σπιτιού- ενώ η Lennar Corp, η μεγαλύτερη εταιρεία ανέγερσης κατοικιών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση στην ιστορία της.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,32% στις 13.714,92 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση της τάξης του 0,41% στις 2.657,09 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,45%, στις 1.510,84 μονάδες, κινείται ο δείκτης S&P 500.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, συνεχίζονται οι πιέσεις στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τις εταιρείες του τραπεζικού και ενεργειακού κλάδου να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου διολισθαίνει κατά 1,35% στις 6.379,20 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,76% στις 7.728,65 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού διαμορφώνεται χαμηλότερα κατά 1,32% στις 5.617,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v