Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oracle και Nike τροφοδοτούν την άνοδο στη Wall

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα υψηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου των Oracle και Nike να τροφοδοτούν την ανοδική κίνηση, ”χαρίζοντας” στον Dow Jones κέρδη 100 και πλέον μονάδων. Με κέρδη έκλεισαν οι κυριότερες ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα υψηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου των Oracle και Nike να τροφοδοτούν την ανοδική κίνηση, ”χαρίζοντας” στον Dow Jones κέρδη 100 και πλέον μονάδων.

Ειδικότερα, μετά την χθεσινή ανάπαυλα η αμερικανική αγορά ξεκίνησε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ανοδικά, με ”καύσιμο” τις ανακοινώσεις θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου από την Oracle, που οδηγεί υψηλότερα τις μετοχές και των άλλων τεχνολογικών εταιριών, και τη Nike.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 100 και πλέον μονάδες, διαμορφούμενος στις 13.870,35 μονάδες, με κέρδη 0,75%. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,86%, στις 2.677,11 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.530,08 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,75%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Oracle, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας 25% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ”οδηγώντας” την UBS να αυξήσει την τιμή στόχο για την μετοχή της στα 25 δολάρια από 24 δολάρια που ήταν προηγουμένως.

Ανοδικά κινείται επίσης ο τίτλος της Nike, η κερδοφορίας της οποίας στο τρίτο τρίμηνο ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες, καθώς εμφανίστηκε αυξημένη κατά 51%.

Ενισχυμένη εμφανίζεται και η μετοχή της Texas Instruments, μετά την αποκάλυψη της εταιρίας ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην επαναγορά μετοχών της αξία 5 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται η τιμή του ”μαύρου χρυσού” μετά το νέο ιστορικό υψηλό που κατέγραψε εχθές, με το ενεργό συμβόλαιο να υποχωρεί στα 81,40 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,43% και έκλεισε στις 6.456,70 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,77%, διαμορφούμενος στις 7.794,43 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε λίγο πάνω από τις 5.700 μονάδες και συγκεκριμένα στις 5.700,65, με κέρδη 0,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v