Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Εκτιμά νέα μείωση των επιτοκίων σε ΗΠΑ

Οι ανισορροπίες στην αμερικανική αγορά ακινήτων παραμένουν ισχυρές, αν και η μείωση των επιτοκίων από τη FED θα βοηθήσει να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την οικονομία των ΗΠΑ, αναφέρει η Citigroup στο ”Global economic oulook & strategy”, προβλέποντας ότι τα FED Fund Rates θα μειωθούν στο 4,5% στο τέλος του 2007, από το τρέχον 4,75%.

Citigroup: Εκτιμά νέα μείωση των επιτοκίων σε ΗΠΑ
Οι ανισορροπίες στην αμερικανική αγορά ακινήτων παραμένουν ισχυρές, αν και η μείωση των επιτοκίων από τη FED θα βοηθήσει να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την οικονομία των ΗΠΑ, αναφέρει η Citigroup στο ”Global economic oulook & strategy”.

Ο οίκος εκτιμά πως η FED θα προχωρήσει σε ακόμη μία μείωση το δ΄ τρίμηνο του 2007, αυτή τη φορά κατά 25 μονάδες βάσης, ώστε τα αμερικανικά επιτόκια να μειωθούν στο 4,5%, από το τρέχον 4,75%.

Σε ό,τι αφορά την ευρωζώνη η Citigroup εκτιμά πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει την πολιτική των σταθερών επιτοκίων στο 4,0%, καθώς οι προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ αναθεωρούνται χαμηλότερα.

Μάλιστα προβλέπει ότι τα επιτόκια της ευρωζώνης θα παραμείνουν στο 4% και κατά τη διάρκεια του 2008.

Αναφορικά με τα ελβετικά επιτόκια η Citigroup εκτιμά ότι θα κλείσουν το τρέχον έτος στο 2,75%, ενώ βλέπει μια ενδεχόμενη αύξησή τους στο 3% κατά το β΄ τρίμηνο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v