Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Carlyle πώλησε μερίδιο 7,5% στο Αμπού Ντάμπι

Η Carlyle Group πώλησε μερίδιο 7,5% σε επενδυτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι, καταδεικνύοντας ότι η πιστωτική κρίση δεν έχει πτοήσει τις αραβικές εξαγορές μεριδίων σε private equity.

Η Carlyle πώλησε μερίδιο 7,5% στο Αμπού Ντάμπι
Η Carlyle Group πώλησε μερίδιο 7,5% σε επενδυτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι, καταδεικνύοντας ότι η πιστωτική κρίση δεν έχει πτοήσει τις εξαγορές μεριδίων σε private equity από αραβικά κεφάλαια.

Η Blackstone πώλησε μερίδιο σχεδόν 10% στην κινεζική κυβέρνηση τον Μάιο, ενώ ένας διαφορετικός βραχίονας της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι είχε αγοράσει τον Ιούλιο μερίδιο στην Apollo Management.

Η πώληση μεριδίων προς τα κεφάλαια διαχείρισης κεφαλαίων κυβερνήσεων έχει γίνει μια δημοφιλής μέθοδος αξιοποίησης των αραβικών κεφαλαίων από τους αμερικανικούς ομίλους buy-out.

Η Mubadala, ο επενδυτικός βραχίονας του Αμπού Ντάμπι που έχει επενδύσει σε ποικίλους κλάδους, από επιχειρήσεις εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Λιβύη έως την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari, θα διαθέσει 1,35 δις. δολ. για το μερίδιο στην Carlyle.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v