Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχεια ανόδου στον απόηχο των επιτοκίων

Η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη FED συνεχίζει να δημιουργεί θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά η οποία κινείται ανοδικά. Στο προσκήνιο τα κέρδη της Morgan Stanley αλλά και οι πετρελαϊκές τιμές. Διατηρείται το ράλι στις ευρωαγορές.

Η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη FED συνεχίζει να δημιουργεί θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά η οποία κινείται ανοδικά. Στο προσκήνιο τα κέρδη της Morgan Stanley και οι πετρελαϊκές τιμές. Διατηρείται το ράλι στις ευρωαγορές.

Η FED προχώρησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες, διαμορφώνοντας στο 4,75% το βασικό επιτόκιο και στο 5,25% το επιτόκιο πιστωτικής διευκόλυνσης. Η κίνηση της τράπεζας χάρισε σημαντικά κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall και αποτέλεσε εφαλτήριο ανόδου για τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της Morgan Stanley της οποίας τα κέρδη γ΄ τριμήνου υποχώρησαν και προσέγγισαν τα 1,47 δισ. δολάρια.

Σταθεροποιητικά κινείται η Countrywide Financial ύστερα από τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου που προειδοποίησε πως η πιστωτική κρίση θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ευρύτερη οικονομία.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές συνεχίζουν να καταγράφουν άνοδο καθώς κυμαίνονται πλέον υψηλότερα των 82 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται προς τα 730 δολάρια ανά ουγκιά.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία ο δείκτης τιμών καταναλωτή Αυγούστου ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των αναλυτών και διαμορφώθηκε στο -0,1%, έναντι αύξησης 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 2,6% στις 1,33 εκατ. Οικίες, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.782 μονάδες με κέρδη 0,32%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,69%, στις 2.669 μονάδες. Κέρδη0,39% για τον S&P, στις 1.525 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.455 μονάδες με κέρδη 2,73%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 2,83%, στις 5.708 μονάδες. Ανοδος 2,17% για τον DAX 30, στις 7.759 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v