Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall εν όψει Fed...

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στις πρώτες ώρες συναλλαγών, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη βραδινή ανακοίνωση της Federal Reserve, αποτιμώντας μείωση των επιτοκίων. Επενδυτικό ενδιαφέρον για τράπεζες μετά τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της επενδυτικής Lehman Brothers. Ανοδικά κινούνται και οι ευρωαγορές.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στις πρώτες ώρες συναλλαγών, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη βραδινή ανακοίνωση της Federal Reserve, αποτιμώντας μείωση των επιτοκίων. Σημαντική στήριξη στην αγορά από τα στοιχεία τιμών χονδρικής αλλά και από τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της επενδυτικής Lehman Brothers.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, η Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων αλλά και σε περαιτέρω ενέργειες βελτίωσης της ρευστότητας στο σύστημα, μέσω μείωσης των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 5%, ενώ άλλοι εκτιμούν ισχυρότερη κίνηση, με μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.

Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας αναμένεται στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

Παράλληλα, στήριξη στην αγορά παρέχει η ανακοίνωση των τιμών χονδρικής τον Αύγουστο, καθώς υποχώρησαν κατά 1,4%. Ωστόσο, οι δομικές τιμές χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 0,2%, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις.

Στην αγορά, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τίτλους χρηματοοικονομικών εταιριών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου της επενδυτικής Lehman Brothers, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για σημαντική πίεση λόγω των κλυδωνισμών στις πιστωτικές αγορές κατά το διάστημα αυτό.

Ειδικότερα, η Lehman ανακοίνωσε υποχώρηση στα καθαρά της κέρδη κατά 3% στα 887 εκατ. δολ., με έσοδα της τάξεως των 4,31 δισ. Η μετοχή ενισχύεται κατά 3,5% στο άνοιγμα.

Σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της Adobe Systems μετά την ανακοίνωση εκτίναξης στα έσοδα τριμήνου κατά 41%.

Κινητικότητα και στον τίτλο της American Express μετά την ανακοίνωση πώλησης της θυγατρικής στο private banking στη Standard Chartered έναντι 1,1 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.457 μονάδες με κέρδη 0,41%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,50%, στις 2.594 μονάδες. Κέρδη 0,43% για τον S&P 500, στις 1.483 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,32%, στις 6.264 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 1,57%, στις 5.524 μονάδες. Στις 7.532 μονάδες διαμορφώνεται ο DAX 30, με άνοδο 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v