Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση στη Wall από προσδοκίες για επιτόκια

Σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με το κλίμα στην αγορά να βελτιώνεται από τα αναπάντεχα ισχυρά κέρδη της Lehman Brothers τη στιγμή που οι επενδυτές περιμένουν στις 21:15 (ώρα Ελλάδας) την πρώτη μείωση επιτοκίων από την Federal Reserve τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με το κλίμα στην αγορά να βελτιώνεται από τα αναπάντεχα ισχυρά κέρδη της Lehman Brothers τη στιγμή που οι επενδυτές περιμένουν στις 21:15 (ώρα Ελλάδας) την πρώτη μείωση επιτοκίων από την Federal Reserve τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, η Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων αλλά και σε περαιτέρω ενέργειες βελτίωσης της ρευστότητας στο σύστημα, μέσω μείωσης των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 5%, ενώ άλλοι εκτιμούν ισχυρότερη κίνηση, με μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.

Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας αναμένεται στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

Παράλληλα, στήριξη στην αγορά παρέχει η ανακοίνωση των τιμών χονδρικής τον Αύγουστο, καθώς υποχώρησαν κατά 1,4%. Ωστόσο, οι δομικές τιμές χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 0,2%, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις.

Στην αγορά, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τίτλους χρηματοοικονομικών εταιριών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου της επενδυτικής Lehman Brothers, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για σημαντική πίεση λόγω των κλυδωνισμών στις πιστωτικές αγορές κατά το διάστημα αυτό.

Ειδικότερα, η Lehman ανακοίνωσε υποχώρηση στα καθαρά της κέρδη κατά 3% στα 887 εκατ. δολ., με έσοδα της τάξεως των 4,31 δισ. Η μετοχή ενισχύεται κατά 3,5% στο άνοιγμα.

Σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της Adobe Systems μετά την ανακοίνωση εκτίναξης στα έσοδα τριμήνου κατά 41%.

Κινητικότητα και στον τίτλο της American Express μετά την ανακοίνωση πώλησης της θυγατρικής στο private banking στη Standard Chartered έναντι 1,1 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.494 μονάδες με κέρδη 0,68%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,57%, στις 2.596 μονάδες. Κέρδη 0,73% για τον S&P 500, στις 1.487 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,63%, στις 6.283,3 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 2,02%, στις 5.549,35 μονάδες. Στις 7.575,21 μονάδες έκλεισε ο DAX 30, με άνοδο 1,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v