Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς επικρατεί σχετική νευρικότητα, μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Μικτό κλείσιμο για τις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς επικρατεί σχετική νευρικότητα, μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομιλίες μελών της Fed και ειδικότερα στην ομιλία του προέδρου της κ. B. Bernanke (στις 20:00 ώρα Ελλάδος), ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, σε θέματα γεωργίας και ασφάλισης, καθώς και στις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, στο προσκήνιο βρίσκονται οι τεχνολογικοί τίτλοι και πιο συγκεκριμένα η μετοχή της EMC Corp., η οποία καταγράφει σημαντικά κέρδη μετά την ανοδική αναθεώρηση της σύστασής της από την Bear Stearns και την Citigroup.

Ενισχυμένος εμφανίζεται επίσης ο τίτλος της Motorola, μετά την αναβάθμιση της σύστασή του σε ”outperform” από την RBC Capital Markets, καθώς και η μετοχή της Ford, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι οι μονάδες της στην Βόρεια Αμερική αναμένεται να επιστρέψουν σε κερδοφόρα τροχιά το επόμενο έτος.

Ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 13.810,52 μονάδες, υποχωρώντας οριακά κατά 0,06%, ο S&P 500 σημειώνει επίσης πτώση κατά 0,21%, στις 1.522,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,09%, στις 2.673,70 μονάδες.

Εν τω μεταξύ με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν οι κυριότερες ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,14%, στις 6.465,90 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε οριακά 0,08% και έκλεισε στις 7.787,92 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε 0,14% χαμηλότερα, στις 5.692,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v