Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν η Wall Street

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street μετά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, με τις επιχειρηματικές ειδήσεις να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. B. Bernanke. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις επιχειρηματικές ειδήσεις να βρίσκονται στο προσκήνιο. Νέα υποχώρηση του δολαρίου. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πιο συγκεκριμένα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της General Motors και η εταιρία διεξάγει σκληρές διαπραγματεύσεις με τα μέλη του σωματείου United Auto Workers για την περικοπή προνομίων που αφορούν στις συντάξεις και στην ασφαλιστική περίθαλψη.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Dell η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Κίνα μέσω συνεργασίας με εταιρία που διαθέτει σημαντική αλυσίδα διανομής.

Σε θετικό έδαφος και η BHP Billiton ύστερα από δημοσίευμα εφημερίδας που υποστήριζε ότι ο μεταλλουργικός κολοσσός θα ανακοινώσει πως ανακάλυψε σημαντικό κοίτασμα χρυσού.

Στο μεταξύ το δολάριο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,413, ενώ η σχέση ανταλλαγής έναντι του γεν διαμορφώνεται στα 115 γεν.

Οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν στα 81,05 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 740 δολάρια ανά ουγκιά.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες μελών της FED, και ειδικότερα του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας κ. B. Bernanke (στις 20:00 ώρα Ελλάδος), ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, σε θέματα γεωργίας και ασφάλισης.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.839 μονάδες με κέρδη 0,14%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,17%, στις 2.675 μονάδες. Στις 1.526 μονάδες κινείται ο S&P με ”άνοδο” 0,01%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,32%, στις 6.477 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,04%, στις 5.698 μονάδες. Πτώση 0,2% για τον DAX 30, που κινείται στις 7.777 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v