Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall λόγω αποκομιδής κερδών

Πτωτικά κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς μερίδα επενδυτών προτίμησε να προχωρήσει σε αποκομιδή κερδών μετά το ράλι που προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση των επιτοκίων από τη Fed. Μικτά πρόσημα στο κλείσιμο των ευρωαγορών.

Πτωτικά κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς μερίδα επενδυτών προτίμησε να προχωρήσει σε αποκομιδή κερδών μετά το ράλι που προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Ειδικότερα, η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά αλλά εν μέσω θετικού κλίματος λόγω της μείωσης των επιτοκίων από την Fed την προηγούμενη Τρίτη, αλλά και των θετικών ειδήσεων από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ωστόσο, η κινητικότητα στους τίτλους των εταιριών τεχνολογίας δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει την αγορά σε ανοδική τροχιά.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 13.759,06 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,44%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,53% και διαμορφώθηκε στις 1.517,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, αντλώντας κάποια στήριξη από τους τεχνολογικούς τίτλους, έκλεισε στις 2.667,95 μονάδες, με απώλειες μόλις 0,12%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικά ενισχυμένη έκλεισε η μετοχή της BHP Billiton, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας όπου αναφερόταν ότι ο μεταλλουργικός κολοσσός θα ανακοινώσει πως ανακάλυψε σημαντικό κοίτασμα χρυσού στη Νότιο Αυστραλία.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε επίσης ο τίτλος της EMC Corp., καθώς οι Bear Stearns και Citigroup αναθεώρησαν ανοδικά τη σύστασή τους για την μετοχή της εταιρίας, ενώ ενισχυμένος έκλεισε και ο τίτλος της Apple, μετά τη κίνηση του αναλυτή της Citi Richard Gardner να αυξήσει την τιμή στόχο για την μετοχή της στα 185 δολάρια από 160 δολάρια προηγουμένως.

Ανοδικά ολοκλήρωσε και ο τίτλος της Ford Motor, μετά την εκτίμησή της ότι οι μονάδες της στην Βόρεια Αμερική θα επιστρέψουν σε κερδοφόρα τροχιά το επόμενο έτος.

Με κέρδη έκλεισε επίσης η μετοχή της Microsoft, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις για την υλοποίηση επένδυσης στο διαδυκτιακό site Facebook.

Εν τω μεταξύ, διορθωτικά κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο χρηματιστήριο Nymex τα futures του αργού (WTI crude) παράδοσης Νοεμβρίου και διαμορφώθηκαν τελικά στα 80,70 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 1,1%.

Το δικαίωμα της 3E ενισχύθηκε κατά 1,76%, στα 52 δολάρια, ενώ άνοδο 1,02% σημείωσε και το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 17,87 δολάρια. Αντίθετα, το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,88%, στα 12,45 δολάρια.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στο κλείσιμο των κυριότερων χρηματαγορών της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.465,90 μονάδες, με κέρδη 0,14%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε οριακά 0,08% και έκλεισε στις 7.787,92 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε 0,14% χαμηλότερα, στις 5.692,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v