Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίστηκαν οι απώλειες στη Wall Street

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις μεταπωλήσεις κατοικιών, αν και αρνητικά, ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street να περιορίσουν τις αρχικές τους απώλειές τους. Πτωτικό κλείσιμο για τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις μεταπωλήσεις κατοικιών, αν και αρνητικά, ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street να περιορίσουν τις αρχικές τους απώλειές τους.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται σταθεροποιητικά, στις 13.757,03 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται ελαφρά κατά 0,14% στις 2.671,64 μονάδες, ενώ χαμηλότερα συνεχίζει να κινείται ο δείκτης S&P 500, στις 1.513,91 μονάδες (-0,25%).

Νωρίτερα, το National Association of Realtors ανακοίνωσε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,3%, ποσοστό χαμηλότερο των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ το Conference Board ανακοίνωσε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στο χαμηλό διετίας του 99,8, έναντι 104,5 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες πιέστηκαν σημαντικά από τις κατασκευαστικές και μεταλλευτικές εταιρείες, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι τράπεζες, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να εκφράζουν ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο ”παρενεργειών” από την πρόσφατη κρίση στις χρηματιστηριακές αγορές.

Έτσι, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με πτώση της τάξης του 1,07% στις 6.396,90 μονάδες, ο δείκτης DAX κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές του στο 0,24%, κλείνοντας στις 7.769,44 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,82% στις 5.645,65 μονάδες ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο δείκτης CAC στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v