Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H General Motors ”οδηγεί” την άνοδο της Wall

Με άνοδο ”υποδέχεται” η Wall Street την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της General Motors και των εργατικών σωματείων, ενώ η πτώση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών αναζωπυρώνει τις προσδοκίες για μια νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED. Kέρδη για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με άνοδο ”υποδέχεται” η Wall Street την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της General Motors και των εργατικών σωματείων, ενώ η πτώση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών αναζωπυρώνει τις προσδοκίες για μια νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED.

Πιο συγκεκριμένα αρχική συμφωνία υπέγραψαν η διοίκηση της General Motors με τα εργατικά σωματεία για την περικοπή προνομίων ύψους 50 δισ. δολαρίων τα προσεχή έτη.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις πτώση 4,9% σημείωσε ο δείκτης διαρκών παραγγελιών καταναλωτικών αγαθών, έναντι προβλέψεων για υποχώρηση της τάξεως 4%. Αναλυτές της αγοράς εκτίμησαν ότι τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη FED σε μια νέα μείωση των επιτοκίων.

Η σχέση ανταλλαγής ανοδικών – πτωτικών τίτλων διαμορφώνεται στο 2 προς 1 στο NYSE, ενώ στο Nasdaq κυμαίνεται στο περίπου 1,5 προς 1.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,62%, στις 13.864 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,8%, στις 2.704 μονάδες. Ανοδο 0,56% καταγράφει ο S&P, στις 1.525 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,56%, στις 6.433 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,87%, στις 5.690 μονάδες. Ανοδος 0,45% για τον DAX 30, στις 7.804 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v