Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στη Wall με τα deals στο επίκεντρο

Ήπιες ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στην αμερικανική αγορά με την πιθανή πώληση μεριδίου της Bear Stearns σε ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο W. Buffet, διατηρούν το θετικό κλίμα. Στο προσκήνιο και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Κέρδη καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στην αμερικανική αγορά με την πιθανή πώληση μεριδίου της Bear Stearns αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Αναλυτικότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Bear Stearns με αφορμή δημοσίευμα των New York Times που υποστηρίζει ότι μερίδιο της αμερικανικού κολοσσού είναι πιθανόν να πωληθεί σε ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο W. Buffet.

Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της Bed & Bath με την εταιρία να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετόχων αξίας 1 δισ. δολαρίων. Σταθεροποιητικά διαμορφώνεται η Novartis καθώς η FDA (αμερικανικός ΕΟΦ) ενέκρινε φαρμακευτικό της σκεύασμα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι μακροοικονομικές ειδήσεις. Πιο συγκεκριμένα με ρυθμό 3,8% έτρεξε το ΑΠΕ των ΗΠΑ κατά το β΄ τρίμηνο, έναντι 4% με βάση την προηγούμενη μέτρηση.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 15.000 και ανήλθαν στις 298.000 την εβδομάδα, σε χαμηλά 4 εβδομάδων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.901 μονάδες με κέρδη 0,17%, ενώ ο Nasdaq προσεγγίζει τις 2.702 μονάδες με άνοδο 0,49%. Κέρδη 0,28% για τον S&P, στις 1.529 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει κατά 1,05%, στις 6.500 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,79%, στις 5.735 μονάδες. Ανοδος 0,6% για τον DAX 30 στις 7.850 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v