Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση σε Bear Stearns συζητά ο W. Buffett

Η Bear Stearns βρίσκεται κοντά σε συμφωνία πώλησης μεριδίου στον Warren Buffett ή σε χρηματοοικονομικό οίκο, μεταξύ των οποίων κινεζική τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Επένδυση σε Bear Stearns συζητά ο W. Buffett
Η Bear Stearns βρίσκεται κοντά σε συμφωνία πώλησης μεριδίου στον Warren Buffett ή σε χρηματοοικονομικό οίκο, μεταξύ των οποίων κινεζική τράπεζα, καθώς η αμερικανική χρηματιστηριακή εταιρία προσπαθεί να αντιδράσει στην διολίσθηση των κερδών και της μετοχής της, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Οι New York Times μεταδίδουν στην ιστοσελίδα τους, ότι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο κορυφαίος μεγαλοεπενδυτής κ. Buffett, ήρθε σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bear Stearns James ”Jimmy” Cayne πριν ένα μήνα.

Στους λοιπούς ”μνηστήρες” περιλαμβάνονται η Bank of America, η Wachovia και δύο κινεζικές εταιρίες, η χρηματιστηριακή Citic Group και η China Construction Bank, σύμφωνα πάντα με τους Times.

Η μετοχή της Bear Stearns αντέδρασε με αναρρίχηση 7,7% στην δημοσιοποίηση.

Από την διεξαγωγή συνομιλιών συμπεραίνεται ότι η Bear Stearns, πέμπτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή των ΗΠΑ, χρειάζεται ρευστό εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί στην αγορά στεγαστικών δανείων και που οδήγησαν στην μεγαλύτερη πτώση τριμηνιαίων κερδών σε μια 10ετία και πλέον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v