Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής κρατά η Wall Street

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street με την ενίσχυση της τιμής του αργού αλλά και τις δηλώσεις του Al. Greenspan για μια πιθανή ύφεση στην αμερικανική οικονομία να βρίσκονται στο προσκήνιο. Σε νέο ρεκόρ (1,42) το ευρώ έναντι του δολαρίου. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street με την ενίσχυση της τιμής του αργού αλλά και τις δηλώσεις του Al. Greenspan για μια πιθανή ύφεση στην αμερικανική οικονομία να βρίσκονται στο προσκήνιο. Σε νέο ρεκόρ (1,42) το ευρώ έναντι δολαρίου. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο πρώην επικεφαλής της FED, Al. Greenspan, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ότι τα προβλήματα στην αγορά των ακινήτων έχουν αυξήσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλεί η νέα ενίσχυση του μαύρου χρυσού η τιμή του οποίου υπερβαίνει τα 83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ νέο ιστορικό ρεκόρ σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου που κυμαίνεται στο 1,42.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι μακροοικονομικές ειδήσεις με το δείκτη προσωπικών δαπανών να ενισχύεται κατά 0,6% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,4%.

Τον ίδιο μήνα ο δείκτης προσωπικών εισοδημάτων ενισχύθηκε κατά 0,3%, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι τα αυξηθεί κατά 0,4%. Ωστόσο ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης κυμάνθηκε στο χαμηλότερο σημείο από το 2004 καταγράφοντας άνοδο κατά 1,8%.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Target Corp μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Merrill Lynch, ενώ σε θετικό έδαφος διαμορφώνεται και η εταιρία ακινήτων Luminent Mortage ύστερα από την αναβάθμιση από την Deutsche Bank.

Aντίθετα απώλειες καταγράφουν, μεταξύ άλλων εταιριών του Dow 30, η General Electric και η Caterpillar

Ο Dow Jones κινείται στις 13.906 μονάδες με πτώση 0,1%, ενώ ο S&P διαμορφώνεται στις 1.531 μονάδες με ”άνοδο” 0,01%. Ουσιαστικά αμετάβλητος ο Nasdaq, στις 2.709 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,38%, στις 6.461 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,13%, στις 5,725 μονάδες. Κέρδη 0,1% για τον DAX 30, που κινείται στις 7.861 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v