Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τις 14.000 μονάδες ο Dow

Tα μακροοικονομικά στοιχεία δίνουν το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι θα αποτελέσουν τους σηματωρούς για τις επόμενες κινήσεις της FED σε ό,τι αφορά τα επιτόκια. Μικτές τάσεις διαμορφώνονται σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Tα μακροοικονομικά στοιχεία δίνουν το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street με τους αναλυτές να τονίζουν ότι θα αποτελέσουν τους σηματωρούς για τις επόμενες κινήσεις της FED σε ό,τι αφορά τα επιτόκια. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτές της αγοράς εξηγούν ότι τα σινιάλα που θα δώσουν τα μακροοικονομικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις διαθέσεις της FED, σε ό,τι αφορά την πορεία των επιτοκίων.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στις 317.000 καταγράφοντας άνοδο κατά 16.000. Αργότερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βιομηχανικές παραγγελίες Αυγούστου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται την Παρασκευή τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα αφορούν την αγορά εργασίας.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη καταγράφει η Citigroup που βρίσκεται σε συνομιλία με την KKR για πιθανό deal. Σε θετικό έδαφος και η Merrill Lynch με αφορμή δημοσιεύματα ότι επίκεινται αλλαγές σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της.

Αντίθετα πτώση για την Norsk Hydro παρά την αναβάθμιση της μετοχής της εταιρίας από την JP Morgan.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 14.007 μονάδες με κέρδη 0,28%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,21%, στις 2.735 μονάδες. Ανοδος 0,17% για τον S&P, στις 1.542 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66%, στις 6.578 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει κατά 0,16%, στις 5.815 μονάδες. Απώλειες 0,1% για τον DAX 30, στις 7.947 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v