Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση στη Wall από τα στοιχεία απασχόλησης

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τον Dow να κινείται και πάλι πάνω από τις 14.000 μονάδες, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον εντείνεται μετά την ανακοίνωση των καθησυχαστικών στοιχείων από την αγορά εργασίας. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εντείνεται μετά την ανακοίνωση των καθησυχαστικών στοιχείων από την αγορά εργασίας. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε διατηρήθηκε σε θετική τροχιά, χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Τα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς εκτός της σημαντικής αύξησης στις θέσεις εργασίας, που δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης, αναθεωρήθηκε υψηλότερα και η μέτρηση του Αυγούστου, η οποία έδειχνε αρχικά μείωση των θέσεων εργασίας, ”τρομάζοντας” την αγορά.

Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν 110.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι εκτιμήσεων για 100.000 θέσεις.

Για τον ίδιο μήνα η ανεργία ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διαμορφούμενη στο 4,7%, από 4,6% με βάση την προηγούμενη μέτρηση.

Ωστόσο, αναθεωρήθηκε υψηλότερα και η μέτρηση Αυγούστου, με τα νέα στοιχεία να δείχνουν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 89.000.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα βελτιώνεται και από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής από τα πρόσφατα υψηλά, με το βαρέλι να τιμάται στα 81,24 δολάρια στο NYMEX.

Στην αγορά, πιέσεις αναμένονται στον τίτλο της Bear Sterns μετά την ανακοίνωση για διερεύνηση από τις αρχές στις συνθήκες κατάρρευσης δυο hedge funds το καλοκαίρι.

Κέρδη για τον τίτλο της Research In Motion μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού των κερδών της στο τρίμηνο.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 14.006 μονάδες με κέρδη 0,23%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,73%, στις 2.753 μονάδες. Ανοδος 0,29% για τον S&P, στις 1.546 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,66%, στις 6.591 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,59%, στις 5.838 μονάδες. Άνοδος 0,54% για τον DAX 30, στις 7.988 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v