Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall με έμφαση στα τρίμηνα

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τοποθετούνται εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, η οποία σηματοδοτείται από την ανακοίνωση της Alcoa αμέσως μετά το κλείσιμο. Υψηλότερα κινούνται και οι ευρωαγορές, επιστρέφει πάνω από τις 8.000 μονάδες ο DAX 30.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τοποθετούνται εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, η οποία σηματοδοτείται από την ανακοίνωση της Alcoa αμέσως μετά το κλείσιμο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εμφανίστηκαν μικτές τάσεις στην αγορά, με τον Nasdaq να συνεχίζει την υπεραπόδοση και τη μετοχή της Google να αναρριχάται σε νέο ιστορικό υψηλό.

Εν τω μεταξύ, ελλείψει οικονομικών ειδήσεων στο επίκεντρο βρίσκεται η διολίσθηση των πετρελαϊκών τιμών, με το ενεργό συμβόλαιο να τιμάται χαμηλότερα, στα 78,72 δολάρια το βαρέλι, αλλά και η βραδινή δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve, όπου αποφασίστηκε ομώνυμα η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να σηματοδοτηθεί από τις κινήσεις των επενδυτών εν όψει της έναρξης των ανακοινώσεων γ΄ τριμήνου των εταιριών, με πρώτη την Alcoa, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι προσδοκίες είναι αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στο προσκήνιο τίθεται και ο τίτλος της Sprint Nextel που ανακοίνωσε την αναπάντεχη αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Gary Forsee, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, πλήρωσε την απογοήτευση των επενδυτών για την ισχνή αύξηση της πελατειακής βάσης και την κακή πορεία της μετοχής μετά τη συγχώνευση της Sprint με τη Nextel Communications.

Κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Yum Brands μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Coca Cola μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Deutsche Bank σε ”hold” από ”buy” λόγω αποτίμησης.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,22%, στις 14.074 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,24%, στις 2.794 μονάδες. Κέρδη 0,23% για τον S&P, στις 1.555 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,95%, στις 6.602 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,33%, στις 5.848 μονάδες. Κέρδη 0,33% για τον DAX 30 στις 8.001 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v