Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη Baltic Dry Index στις 10.000 μονάδες

Ο δείκτης ναύλων μεταφοράς φορτίου του Baltic Exchange, που καταγράφει την ισχύ της θαλάσσιας διακίνησης εμπορευμάτων, αναρριχήθηκε πάνω από τις 10.000 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Εκτίναξη Baltic Dry Index στις 10.000 μονάδες
Ο δείκτης ναύλων μεταφοράς φορτίου του Baltic Exchange, που καταγράφει την ισχύ της θαλάσσιας διακίνησης εμπορευμάτων, αναρριχήθηκε πάνω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Baltic Dry Index, εκτινάχθηκε 3,6% στο ρεκόρ των 10.218 μονάδες, με αποτέλεσμα τα κέρδη του στην φετινή χρονιά να φθάσουν στο 130%.

Το κόστος μεταφοράς, το οποίο κατά τους αναλυτές καθρεφτίζει την ευρωστία της παγκόσμιας ζήτησης καταγράφει σταθερά αναρρίχηση σε νέα ρεκόρ το τελευταίο διάστημα, καθώς παρατηρείται εκτίναξη στην ζήτηση πρώτων υλών αλλά και συνωστισμός στα μεγάλα λιμάνια του πλανήτη.

Ο δείκτης, τον οποίο παρακολουθούν στενά οι οικονομολόγοι, άρχισε να ”σπάει τα ρεκόρ” από τον Μάιο, με ”οδηγό” κατά κύριο λόγο την ογκώδη ζήτηση για φυσικούς πόρους από την Κίνα και την Ινδία τα προβλήματα που παρατηρούνται στην μεταφορική διαδρομή από την Βραζιλία στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v