Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών-futures Wall λόγω 3μήνων

Πιέσεις ασκούν στις διεθνείς αγορές τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρικών κολοσσών όπως η Ericsson, η Citigroup και η Nomura, καθώς οι επιπτώσεις της κρίσης στις αγορές πιστώσεων καταδεικνύονται στην κερδοφορία γ’ τριμήνου. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, τα κέρδη των εταιριών του δείκτη S&P 500 έχουν μειωθεί κατά 0,6% στο 3μηνο.

Πιέσεις ασκούν στις διεθνείς αγορές τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρικών κολοσσών όπως η Ericsson, η Citigroup και η Nomura, καθώς οι επιπτώσεις της κρίσης στις αγορές πιστώσεων καταδεικνύονται στην κερδοφορία γ’ τριμήνου.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, τα κέρδη των εταιριών του δείκτη S&P 500 έχουν μειωθεί κατά 0,6% σε μέσο όρο στο γ’ τρίμηνο, με πτώση για πρώτη φορά από το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο 2002.

Το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street προοιωνίζεται και σήμερα πτωτικό, με το βλέμμα στραμμένο στα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,50% στις 6.611 μονάδες, ο DAX 0,39% στις 7.937 μονάδες και ο CAC 0,46% στις 5.757 μονάδες.

Η Ericsson υφίσταται τις μεγαλύτερες ζημίες 17 χρόνων της τάξης του 25% και η Roche υποχωρεί 2,2% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Η Nokia υποχωρεί 3,2% και η Siemens 1,5%.

Τις απώλειες περιορίζουν οι ενεργειακοί τίτλοι, που κινούνται υψηλότερα στον απόηχο των νέων ρεκόρ των τιμών του πετρελαίου.

Η κλιμάκωση στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας αλλά και η αναμενόμενη ”επιστροφή” των κερδοσκοπικών κεφαλαίων στις πετρελαϊκές αγορές –δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της περιόδου υψηλής κατανάλωσης– αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες που οδηγούν το ράλι του ”μαύρου χρυσού”. Το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Nymex πάνω από τα 87 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Shell ενισχύεται 1,1% και η Total 0,7%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υπέστη χθες τις μεγαλυτερες απώλειες πέντε εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση της Citigroup ότι οι επισφάλειες θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματα τον υπόλοιπο χρόνο.

Η ιαπωνική Nomura προειδοποίησε για ζημίες στο τρίμηνο εξαιτίας του ανοίγματος στην αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Από το στατιστικό μέτωπο στην αμερικανική αγορά, αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής Σεπτεμβρίου, καθώς και ο δείκτης ΝΑΗΒ για την αγορά ακινήτων.

Από το εταιρικό μέτωπο, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Intel, IBM, J&J, Yahoo, Wells Fargo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v