Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tεχνολογικές πιέσεις σε ευρωαγορές - futures Wall

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το μίνι-ξεπούλημα στον τεχνολογικό κλάδο που εκδηλώθηκε κοντά στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Street. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της τεχνολογικής διολίσθησης στην Wall Street και τις απώλειες στην Ασία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,83% στις 6.669 μονάδες, ο DAX 0,53% στις 7.990 μονάδες και ο CAC 0,31% στις 5.786 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο διολίσθησε χθες στο κλείσιμο, ενώ είχε διανύσει το μεγαλύτερο τμήμα της συνεδρίασης σε επίπεδα ρεκόρ, μετά το μίνι-ξεπούλημα που προκάλεσε στον τεχνολογικό κλάδο η υποβάθμιση της σύστασης της JPMorgan για την Baidu.com Inc.

Η Baidu διολισθησε 10% και ακολούθησαν κι άλλες μετοχές με πολύ καλή μέχρι στιγμής εμφάνιση, όπως η Apple και η Research In Motion.

Η πτώση αυτών των τίτλων προκάλεσε μαζικό ξεπούλημα σε μια ”μίνι-έκδοση του ξεπουλήματος που είδαμε στο ζενίθ της φούσκας dot-com το 2000-01,” όπως δήλωσε αναλυτής στο Reuters.

Πολλές τεχνολογικές μετοχές έχουν εκτιναχθεί φέτος, με την μετοχή της Apple να έχει σχεδόν διπλασιαστεί και της Baidu τριπλασιαστεί.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή αντίδραση των τεχνολογικών τίτλων στην Wall Street. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς.

Θα ανακοινωθουν από το στατιστικό μέτωπο ο δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου καθώς και τα μεγέθη λιανικών πωλήσεων του ιδίου μήνα. Θα δημοσιοποιηθεί επίσης ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Αρνητικά επιδρά στις ευρωπαϊκές συναλλαγές έχει και η προειδοποίηση του Axel Weber της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα ότι ενδέχεται να αυξηθούν τα επιτόκια σε ένα επίπεδο που θα χαλιναγωγεί την ανάπτυξη για να διατηρηθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Η Alcatel-Lucent διολισθαίνει 2,3% στον απόηχο των τεχνολογικών πιέσεων που επικράτησαν στις αμερικανικές συναλλαγές αι η Nokia 2,9%.

Η BHP Billiton και η Rio Tinto υποχωρούν 2,1% και 1,9% αντιστοίχως, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Citigroup για τις μετοχές του κλάδου σε ”ουδέτερη.”

Η Northern Rock εκτινάσσεται 5,3% μετά της φήμες ότι η Virgin Group του Richard Branson, διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της καταπονημένης τράπεζας.

Η Saint Gobain υποχωρεί 2,3% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse σε ”ουδέτερη.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v