Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση ευρωαγορών στον απόηχο Wall και Ασίας

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της τεχνολογικής διολίσθησης στη Wall Street και των απωλειών στην Ασία, ενώ ανασταλτική είναι και η επίδραση της προειδοποίησης μέλους της ΕΚΤ ότι ενδέχεται να αυξηθούν τα επιτόκια του ευρώ.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της τεχνολογικής διολίσθησης στη Wall Street και των απωλειών στην Ασία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,71% στις 6.678 μονάδες, ο DAX 0,62% στις 7.983 μονάδες και ο CAC 0,9% στις 5.809 μονάδες.

Ανασταλτική επίδραση στις διαθέσεις έχει και η προειδοποίηση του κ. Axel Weber της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι ενδέχεται να αυξηθούν τα επιτόκια σε επίπεδο που θα χαλιναγωγεί την ανάπτυξη για να διατηρηθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες ενός μήνα, καθώς ενδέχεται αύξηση των επιτοκίων της Κίνας ίσως και σήμερα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο διολίσθησε χθες στο κλείσιμο, ενώ είχε διανύσει το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης σε επίπεδα-ρεκόρ, μετά το ξεπούλημα που προκάλεσε στον τεχνολογικό κλάδο η υποβάθμιση της σύστασης της JP Morgan για την Baidu.com Inc.

Η Alcatel-Lucent διολισθαίνει 1,4% στον απόηχο των τεχνολογικών πιέσεων που επικράτησαν στις αμερικανικές συναλλαγές.

Η BHP Billiton και η Rio Tinto υποχωρούν 2,1% και 1,9% αντιστοίχως, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Citigroup για τις μετοχές του κλάδου σε ”ουδέτερη”.

Η Northern Rock εκτινάσσεται 5,3% μετά τις φήμες ότι η Virgin Group του Richard Branson διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της καταπονημένης τράπεζας.

Η Saint Gobain υποχωρεί 2,3% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse σε ”ουδέτερη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v