Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα ”ρίχνουν” τις ευρωαγορές

Το ράλι στον μαύρο χρυσό, με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά σημαντικά τα 86 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά και η απογοήτευση από εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου, οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές. Πτώση πλησίον του 0,32% για τον DAX.

Πιέσεις στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την απογοήτευση από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου των Ericsson και Roche Holdings, αλλά και στον απόηχο των απωλειών Wall Street και Ασίας.

Ανοδική κίνηση, όμως, για τους δεικτοβαρείς ενεργειακούς δείκτες, καθώς το αμερικανικό αργό ”καταρρίπτει” το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ, διαμορφούμενο σχεδόν ”μία ανάσα” χαμηλότερα από τα 87 δολάρια ανά βαρέλι.

Η κλιμάκωση στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας και το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιτεθεί στις ”κουρδικές θέσεις” στο Β. Ιράκ, ενισχύουν την νευρικότητα στις ενεργειακές αγορές, ενώ επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ικανοποιητική τροφοδότηση της Δύσης.

Το αμερικανικό αργό έφθασε έως και τα 86,79 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Nymex, κατακτώντας νέο ιστορικό υψηλό.

Σε ανάλογη τροχιά βρίσκεται και το Brent, καθώς η τιμή για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου, διαμορφώθηκε ενδοσυνεδριακά στα 83,09 δολάρια.

Πέραν της σωρείας ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στη σημερινή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW στη Γερμανία (Οκτώβριος).

Στο παραπάνω περιβάλλον ο DAX υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0,32%, με τον λονδρέζικο FTSE 100 να καταγράφει κέρδη-απώλειες κατά 0,22% και τον CAC να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,36%.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση Ο Dow Jones υποχώρησε 108 μονάδες και έκλεισε κάτω από το φράγμα των 14.000 μονάδων και συγκεκριμένα στις 13.984,80 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,77%. Ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 2.780,05 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,91%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 1.548,69 μονάδες, με απώλειες 0,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v